perjantai 17. elokuuta 2012

Kipiää, koppia ja kotkotuksia

Kipiää

Saimme vahvistusta perheen spondyloosi-kerhoon.

Artulla selvisi viikon kipuilun ja seitsemän röntgenkuvan jälkeen spondyloosia lannerangan alueella
"kuvista löytyi spondyloosia ja kavenneita nikamavälejä... Tulehduskipulääkettä (Norocarp) ja kipuläkettä neuropaattiseen kipuun (Neurontin) seuraavan kahden kuukauden ajan..."

Kivut tuli vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ykskaks Arttu alkoi ulahtelemaan portaita alas mennessä ja maahan käydessä. Torstai-iltana A yritti kolme tuntia käydä maate ennenkuin isäntä tuli ja sai kellistettyä sen yhteen asentoon koko yöksi. Portaat meillä mennään alas kantopelillä.

Jospa tämä tästä, nyt kun on kunnon ropit. Ensi viikolla odotetaan vielä ortopedin soittoa ja lopullisia hoito-ohjeita.

Koppia

Mutta jotain hyvääkin kurjimusten elämässä, sillä meillä taitaa olla valmis koirankoppi.
Vuoden päivät sitä on yksi ahkera mies pakertanut pystyyn. Välillä on käyty vieressä nälvimässä ja urputtamassa, mutta ei ole iso mies taipunut painostuksen alla. Taitava timpuri:)

Vanhoista hirsistä, huopakatosta ja lainatuista matoista on koiruuksien koppi tehty.




Ja niitä kotkotuksia...

Vempun kanssa käytiin eka kertaa tälle syksylle lähikentän agitreeneissä.

Pleksilasi renkaan ympärillä ei ollut oikein meidän juttu... enkä oikein tiedä, suosittelisinko sitä kenellekään muullekaan. Olisi pitänyt pitää oma pää ja sanoa, ettei me käytetä tuota. Tein V:lle alkuun helppoja renkaan läpi lelunnäyttöä ja suora palkkaa, mutta heti kun lähdettiin suorittamaan "rataa" poika pamautti pleksiä päin! Muutenkin erilaiset esteet ja vieressä treenaava toinen porukka oli uutta ja minä annoin tällaisen "mokan" tapahtua. Kyllä suututti! Lopputreeni meni omaa ketutusta pidätellessä ja kyllähän koira sen huomaa...



2 kommenttia:

  1. Voi ei voi ei!!!!! Mohoton mikä surku nyt Arttua kohdannut!!! Se on kamalaa tuommoinen rankaan tuikkiva kipu, meidän muinaisella Rane-koiralla oli samantyyppistä ongelmaa niskan/kaulan alueella ja siihen tehosi vaan yksi joku ihan sikakova lääke, johon tarvittiin joku erikoislupa! Paranemisia Artulle ja silutuksia!!!
    Mutta koppi on HIENO! Hiljaa hyvää tulee! Erityisesti silmääni miellyttää tuo 50-luvun ikkunatyyli... ;)

    t. Naapurin Akka

    VastaaPoista
  2. Voi jukra noita selkävaivoja! Arttu-paralle kivuttomampaa aikaa täältäkin toivotaan! Onkohan tuo rosulla yleistäkin? Meillä Pami on ollut taas pitkän aikaa tosi hyvänä - toivottavasti se jatkuu.
    Ihan oikeassa olit sen pleksin suhteen, muuten - nimim. kokemusta on.

    VastaaPoista