tiistai 22. marraskuuta 2011

Ausseja halli täynnä

Nyt on vuoden 2011 AussieOpen nähty. Oli paljon komeita koiria, pestyjä ja puunattuja. Sitten oli maalaispoikia isossa maailmassa, joilta oli persvillat leikkaamatta ja korvakarvat nyppimättä.

Tuomarina oli saksalainen Angela Kleinhans ja Vertin hän arvosteli seuraavanlaisesti:
"Good head & earset. Would like to see a bit more substance. Good front but very close. Good rear but a little bit wide."

Että hyvää, mutta.... Olin toivonut, että näyttely olisi ollut samanlainen kuin Artun jalostuskatselmus Junkkarissa vuonna 2010. Siellä koira käytiin perusteellisesti läpi. Mitattiin ja syynättiin.Vertti on siis rimpula ja pitkäjalkainen honkkeli, mutta toimii täysin siinä tehtävässä, joka koiralle on suotu. Täydellä sydämellä.
Etenkin silloin, kun kurkku on kipeä ja kylmä kulkee pitkin luita ja ytimiä.
Meidän lämmitettävä fleecepeittomme... :)


Tässä kurjimukset kirpeässä marraskuun pakkasessa.Löydätkö ilta-auringon tähystäjän...

1 kommentti:

  1. Aussie Openeissa on aina ennen ollut tosi hyvät ja tarkat tuomarit, jotka syynää ja kirjoittaa ylös kaiken. Tämä oli kyllä ihan hukkareissu kaikilta muilta paitsi siltä osin, että oli ihana nähdä teitä! Vertti ja Viia on ihan kaksoset :)
    Kyllä sitä substanssia tulee iän myötä - Vertti on ikäisekseen varsin komea ilmestys! Meidän aussiet alkaa olla näyttelykelpoisia siinä 5-vuotiaina.

    VastaaPoista