tiistai 13. syyskuuta 2011

Ruokapolitiikkaa

Kurjimus kärsi ensimmäiset neljä elinvuottaan jatkuvasta korvatulehduskierteestä. Antibioottikuuria toisen perään, välillä bakteeri- ja välillä hiivatulehdukseen. Kokeiltiin eri ruoka-aineiden poistamista ruokavaliosta ja toinen toistaan kalliimpaa erikoisruokaa. Korvatulehdusten aiheuttajat löytyivät allergiatestin avulla, joka tehtiin Kuopiossa Eläinlääkäri Tuhatjalassa. Verinäyte käytettiin ison lätäkön toisella puolella ja saatiinhan sieltä aika selkeät tulokset.
Kuura todettiin allergiseksi sian-, lampaan- ja ankanlihalle, vaalealle kalalle, soijalle, vehnälle ja ohralle. Ei siis punaiselle lihalle taikka riisille, jotka ensimmäisenä ruukattiin pois ruokavaliosta.

Ja mikä onkaan ollut vastaus ongelmiimme... Jahti&Vahti kana&riisi-kuivamuona :) Agrimarketeista löytyvä Suomen rehun valmistama koiran täydennysrehu, jonka hinta ei päätä huimaa. Ruokaa on nyt kokeiltu useampi kuukausi ja korvat ovat olleet terveet, varpaanvälit eivät punoita ja turkki on ollut hyvässä kunnossa.

Kasvismössöä, kanansiipiä ja pakastettua kalkkunaa syötin Kuuralle silloin, kun oli vielä intoa säätää ruokien kanssa, mutta kyllä nyt helppous on vienyt voiton ja kuivamuonat ovat meillä kunniassa.

Arttu on syönyt jo pitemmän aikaa Jahti&Vahtia, vaikka olen vähän vieroksunut koko ruokamerkkiä. Arttu on ollut hyvässä turkissa ja ruoka tuntuu maistuvan, kun sekaan heittää vielä vähän naudanlihaa ja lohiöljyä.

Vertti saa vielä Royal Caninin Juniori-ruokaa ainakin vuotiaaksi asti ja sen jälkeen katsotaan sitten, millä ruoalla jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti